Idén till bloggen Glutenfritthem fick sin start igår den 25.3.2014 då vi måste börja med glutenfri kost i vårt hem. Glutenfri kost är inget nytt hos oss, men det är nästan tjugo år sedan sist. Nu gläds vi åt det enorma utbudet av glutenfria produkter. Experimentlustan är stor och då måste det ju bli någon sorts dokumentering, så jag minns vad vi provat på. För mig är det därför naturligt att starta bloggen Glutenfritthem. Nu kommer både jag och andra intresserade åt informationen då den behövs, var än vi är :-) Vi skall prova på färdiga produkter och ibland även glutenfria recept. Recepten som vi provar på är enkla och lättlagade, helt i min smak :-)

onsdag 28 maj 2014

Bistro O mat i Kyrkslätt imponerar

Idag besökte vi Bistro O mat i Kyrkslätt. Vi blev verkligt imponerade av den fantastiskt glada och tjänstvilliga servicen vi fick av Melinda. Dessutom kunde alla barnrätter serveras glutenfria och likaså alla efterrätter. Till efterrätt blev det en härlig varm chokladkaka. Så gott! Vi kände oss väl bemötta, trots alla krångliga dieter i familjen :-) Så borde man alltid få känna sig efter ett restaurangbesök.

Inte för att jag själv upplever våra dieter som krångliga, laktos- och glutenfritt. Ofta bemöts vi ändå med inställningen att vi är krångliga och helst borde äta hemma istället för att besvära andra. Men så finns undantagen, som förgyller vår vardag :-)

Andra som imponerat på oss då det gäller tillgängligheten på glutenfritt är exempelvis Pizzeria Dennis, också i Kyrkslätt. Liksom Coffee House i Iso Omena, Esbo.

Alla små glimtar av vänligt bemötande och god mat förgyller vår glutenfria tillvaro.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar