I mitt första glutenfria matbröd använde jag mig av Sempers Grov Mix. Receptet som finns på paketet fick fungera som bas.
![]() |
Receptet som finns på baksidan fungerade som bas. |
Jag tillade dessutom en stor näve med Urtekrams Glutenfria havregryn och en tesked Xantan. Havre tillsatte jag för fibrernas skull. Xantanen ersätter glutenet och ger en fin konsistens. Jag lade också till en matsked fiberhusk.
Eftersom jag lagt till lite mer mjöl än i receptet så tillade jag även mer vätska. Jag hällde på mjölk och knådade tills degen var ganska lös och lossnade relativt lätt från fingrarna. Degen får vara rätt lös, så brödet inte blir så torrt. För att brödet inte skulle klibba fast i formen smorde jag formen med smör och Sempers Pofiber.
Slutresultatet blev ett supergott matbröd! Skorpan var så god så den kunde vi bara ha skalat bort och ätit upp på en gång. Dessutom var brödet luftigt och smakligt.
Efter första smakbitarna lät jag brödet svalna. Sen skar jag upp det i skivor och frös ner det. Skivorna blev ganska tjocka. Jag borde kanske införskaffa en maskin som skär lite tunnare skivor. Då vi äter frukost tinar vi upp brödet i brödrosten och sen njuter vi :-)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar