Jag plöjde runt i butiker och köpte hem mjöl, kex, bröd, knäckebröd, flingor, flarn, godis, mellanmål och allt möjligt annat glutenfritt. Sen kom jag hem och tömde skåpen på allt icke glutenfritt och efter ett fasligt putsande och gnidande fyllde jag skåpen med allt det nyinköpta. Sen tog jag itu med den utlovade chokladfondanten, som nu plötsligt måste vara glutenfri.
Grundreceptet till min chokladfondant är Tommy Myllymäkis recept, med några små justeringar. Kolla in Tommys film, där kommer några bra tips!
Jag bytte ut mjölet till Sunnuntais glutenfria mjöl. Sen lade jag till en tesked Fiberhusk/Psyllium och Xantan. I övrigt gjorde jag en halv sats helt enligt receptet. Resultatet kan sammanfattas med bara ett ord: Mums!
Tyvärr hann jag inte ta någon bild på chokladfondanten. Vi var för glupska :-) Jag kan dock lova att det lönar sig att prova på receptet, vare sig man gör det glutenfritt eller inte. Receptet är enkelt, billigt och snabblagat. Smaken oförglömlig.
![]() |
Sunnuntai glutenfria mjölmix passar utmärkt till chokladfondant. |
![]() |
Xantan ersätter glutenet. Det ger brödet eller bakverken rätt konsistens. Jag brukar använda Xantan även i LCHF-bakverk. Fiberhusk/Psyllium köper jag i lösvikt i Punnitse ja Säästä. Psyllium säljs även i vanliga mataffärer i lite mindre förpackning. |
Tyvärr hann jag inte ta någon bild på chokladfondanten. Vi var för glupska :-) Jag kan dock lova att det lönar sig att prova på receptet, vare sig man gör det glutenfritt eller inte. Receptet är enkelt, billigt och snabblagat. Smaken oförglömlig.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar