Idén till bloggen Glutenfritthem fick sin start igår den 25.3.2014 då vi måste börja med glutenfri kost i vårt hem. Glutenfri kost är inget nytt hos oss, men det är nästan tjugo år sedan sist. Nu gläds vi åt det enorma utbudet av glutenfria produkter. Experimentlustan är stor och då måste det ju bli någon sorts dokumentering, så jag minns vad vi provat på. För mig är det därför naturligt att starta bloggen Glutenfritthem. Nu kommer både jag och andra intresserade åt informationen då den behövs, var än vi är :-) Vi skall prova på färdiga produkter och ibland även glutenfria recept. Recepten som vi provar på är enkla och lättlagade, helt i min smak :-)

torsdag 3 juli 2014

Chokladbrownies med Marianne crush, glutenfritt för eftermiddagsfikat

Idag får vi besök genast då vi kommer hem från simskolan på eftermiddagen. Så nu på morgonen har vi bakat glutenfria brownies av färdig mix från Gluteeniton maailma. Mjölmixen kan man köpa i deras webbutik, men vi har köpt den på Prisma. 

Tillredningen var förstås enkel. Vi tillsatte bara smör, mjölk och ägg. Dessa brownies kan faktiskt göras helt ägg och mjölkfria. Sen kunde jag förstås inte låta bli, som vanligt, att lägga till lite Zantan och fiberhusk. 


Receptet finns på baksidan, på både svenska och finska.

Sen ville vi ha lite mer spännande brownies så vi tillsatte en halv påse Fazers Marianne crush i smeten. Crushen är faktiskt endast laktosfattig. Så för ovanlighetens skull blev det inte helt laktosfritt. Nu då jag skriver detta har vi just lagt smeten i ugnen. Hoppas det blir gott. 

Vår 8-åring gillar Marianne Crush så det blandas i allt möjligt.

Det blev supergoda brownies som vi åt med grädde och glass! Enkelt och snabbt. Rekommenderas!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar