Idén till bloggen Glutenfritthem fick sin start igår den 25.3.2014 då vi måste börja med glutenfri kost i vårt hem. Glutenfri kost är inget nytt hos oss, men det är nästan tjugo år sedan sist. Nu gläds vi åt det enorma utbudet av glutenfria produkter. Experimentlustan är stor och då måste det ju bli någon sorts dokumentering, så jag minns vad vi provat på. För mig är det därför naturligt att starta bloggen Glutenfritthem. Nu kommer både jag och andra intresserade åt informationen då den behövs, var än vi är :-) Vi skall prova på färdiga produkter och ibland även glutenfria recept. Recepten som vi provar på är enkla och lättlagade, helt i min smak :-)

tisdag 1 juli 2014

Putte glass - Sias glutenfria glasstrut

Ni har vi provsmakat Sias gluten- och laktosfria Putte glasstrutar. Strutarna säljs i en förpackning med sex strutar. Själva förpackningen är väl rätt så lockande för barn, men strutarna är något mindre än vanligt och deras omslag rätt så anspråkslöst. Ser tyvärr inte så inbjudande ut. Man tappar lite av glädjen att få äta glass då man ser den trista struten. 

Sen är själva glassen rätt god, men våffelstruten är något för porös. Lite svårhanterlig för små barn. Våfflan är vit. Inte brun och fin som på paketet. På insidan av våfflan finns choklad, men den känner man ingen smak av. Ingen av oss gillade våfflan. Den kändes blek, seg, smaklös och porös. Jag tror faktiskt inte att vi köper denna glass fler gånger, fast själva glassen var god. Synd, vi som var så glada över att det kom ut en till gluten- och laktosfri glasstrut. 

Våfflan på bilden motsvarar inte verkligheten. Synd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar