Idén till bloggen Glutenfritthem fick sin start igår den 25.3.2014 då vi måste börja med glutenfri kost i vårt hem. Glutenfri kost är inget nytt hos oss, men det är nästan tjugo år sedan sist. Nu gläds vi åt det enorma utbudet av glutenfria produkter. Experimentlustan är stor och då måste det ju bli någon sorts dokumentering, så jag minns vad vi provat på. För mig är det därför naturligt att starta bloggen Glutenfritthem. Nu kommer både jag och andra intresserade åt informationen då den behövs, var än vi är :-) Vi skall prova på färdiga produkter och ibland även glutenfria recept. Recepten som vi provar på är enkla och lättlagade, helt i min smak :-)

måndag 9 juni 2014

Underbart glutenfritt på café Carl De Mumma i Ekenäs

Idag tog vi en fika på Café Carl de Mumma i Ekenäs. Ett mysigt café med trevlig atmosfär och fantastiskt fina bakelser.

Vi var något nervösa inför vårt första glutenfria besök på cafét, men det var helt onödigt. Urvalet av glutenfria bakelser är rätt stort och Wilmas favorit Budspestbakelsen är också glutenfri :-) Härligt!

Här syns en del av utbudet på Cafè Carl de Mumma. Av de bakelser som syns på bilden var fyra glutenfria. Strålande!
Medan vi avnjöt dricka och bakelser satt vi som vanligt och beundrade alla fina tårtor som var utställda. Det är alltid lika roligt att diskutera tårtorna och välja en egen favorit. Efter vår sköna stund på café Carl de Mumma bar det av till tandläkaren. Även det var ett trevligt besök :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar