Idén till bloggen Glutenfritthem fick sin start igår den 25.3.2014 då vi måste börja med glutenfri kost i vårt hem. Glutenfri kost är inget nytt hos oss, men det är nästan tjugo år sedan sist. Nu gläds vi åt det enorma utbudet av glutenfria produkter. Experimentlustan är stor och då måste det ju bli någon sorts dokumentering, så jag minns vad vi provat på. För mig är det därför naturligt att starta bloggen Glutenfritthem. Nu kommer både jag och andra intresserade åt informationen då den behövs, var än vi är :-) Vi skall prova på färdiga produkter och ibland även glutenfria recept. Recepten som vi provar på är enkla och lättlagade, helt i min smak :-)

torsdag 12 juni 2014

Moilas glutenfria köttpiroger - god snabbmat

Det här med snabbmat är ju som jag nämnt tidigare rätt skönt att ha tillhands ibland. Så här i semestertider är det inte så viktigt, men sedan då vi återgår till vardagen så är det bekvämt att ibland ha något snabblagat i frysen. Så vi har provsmakat Moilas glutenfria köttpiroger för att se om de vore något att ha i frysen för en dag då tiden är knapp.

Jag tinade först upp köttpirogerna i micron en stund och sen stekte jag dem i stekpannan. Sen åt vi dem med knackkorv  och ketchup. Så gott! Dem kan vi ha i frysen :-) för att underlätta en stressig vardag då och då.

Tyvärr saknas en svensk produktbeskrivningen på Moilas hemsida, så länken går till Moilas finska beskrivning av köttpirogerna.  Pirogerna är både laktos- och glutenfria.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar