Rätt regelbundet gör jag fler satser på en gång, senaste helg var det dags igen. Receptet på fröknäcke har jag hittar på bloggen 56kilo, som innehåller många fantastiska recept. 56kilo finns även som app.
Receptet är snabblagat och gott. Denna gång hade jag ändå lite ont om pumpafrön, som synes på bilden, så jag lade lite extra av allt annat istället.
Jag har faktiskt inte hittat deodoriserat kokosfett i någon butik än, men jag har tipsat Punnitse & Säästä om produkten. Så jag snart hittar väl snart doedoriserat kokosfett på butikshyllorna. Nu har jag istället använt mig av vanligt kokosfett, så brödet har en liten smak av kokos. Det går säkert att lösa på annat sätt också.
Fröknäcke
1 dl Solroskärnor
1 dl Sesamfrön
½ dl hela Linfrön
2 msk Pofiber
1 msk Fiberhusk (Psyllium)
½ dl deodoriserat kokosfett
2½ dl kokande Vatten
1 tsk Havssalt
1 dl Sesamfrön
½ dl hela Linfrön
2 msk Pofiber
1 msk Fiberhusk (Psyllium)
½ dl deodoriserat kokosfett
2½ dl kokande Vatten
1 tsk Havssalt
Lägg bakpapper på en plåt.
Blanda alla torra ingredienserna i en bunke. Smält kokosfett i en kastrull, tillsätt vatten och koka upp.
Häll därefter vätskan över fröblandningen, rör om ordentligt.
Häll omedelbart upp på en plåt med bakplåtspapper, sprid ut till en tunn kaka med slickepott.
Grädda på 150° i ca 45-60 minuter. Ta ut och skär ut skivor med tex en pizzaskärare.
Sänk temperaturen till 80 grader och låt stå och torka i ett par timmar. Knäcket ska vara hårt, inte segt.
Blanda alla torra ingredienserna i en bunke. Smält kokosfett i en kastrull, tillsätt vatten och koka upp.
Häll därefter vätskan över fröblandningen, rör om ordentligt.
Häll omedelbart upp på en plåt med bakplåtspapper, sprid ut till en tunn kaka med slickepott.
Grädda på 150° i ca 45-60 minuter. Ta ut och skär ut skivor med tex en pizzaskärare.
Sänk temperaturen till 80 grader och låt stå och torka i ett par timmar. Knäcket ska vara hårt, inte segt.
Ett litet tips, som jag fått av svärmor: trä en plastpåse över handen då du trycker ut frödegen på plåten. Fungerar bra med många klibbiga degar :-)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar