Idén till bloggen Glutenfritthem fick sin start igår den 25.3.2014 då vi måste börja med glutenfri kost i vårt hem. Glutenfri kost är inget nytt hos oss, men det är nästan tjugo år sedan sist. Nu gläds vi åt det enorma utbudet av glutenfria produkter. Experimentlustan är stor och då måste det ju bli någon sorts dokumentering, så jag minns vad vi provat på. För mig är det därför naturligt att starta bloggen Glutenfritthem. Nu kommer både jag och andra intresserade åt informationen då den behövs, var än vi är :-) Vi skall prova på färdiga produkter och ibland även glutenfria recept. Recepten som vi provar på är enkla och lättlagade, helt i min smak :-)

onsdag 9 april 2014

Appen för alla som inte tål gluten, laktos, mjölk- eller sojaprotein

Måste bara skriva en text till idag. Smilla skriver om den nya appen Ingredienslexikon av Trygg mat i sin blogg Glutenfritt liv. Jag laddade genast ner den. Ingredienslexikon kostar 3,99€ på App Store.

Appen verkar superb, mer eller mindre en nödvändighet för alla som inte tål gluten, laktos, mjölk- eller sojaprotein. Upptäckte genast att ämnen jag antagit varit helt fria från gluten kanske inte är det. Suck. Jag får fördjupa mig i appens innehåll och kolla genom våra köksskåp en gång till.

Appen är dock bra, fast den ger mig mer arbete :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar