Idén till bloggen Glutenfritthem fick sin start igår den 25.3.2014 då vi måste börja med glutenfri kost i vårt hem. Glutenfri kost är inget nytt hos oss, men det är nästan tjugo år sedan sist. Nu gläds vi åt det enorma utbudet av glutenfria produkter. Experimentlustan är stor och då måste det ju bli någon sorts dokumentering, så jag minns vad vi provat på. För mig är det därför naturligt att starta bloggen Glutenfritthem. Nu kommer både jag och andra intresserade åt informationen då den behövs, var än vi är :-) Vi skall prova på färdiga produkter och ibland även glutenfria recept. Recepten som vi provar på är enkla och lättlagade, helt i min smak :-)

söndag 27 april 2014

Glutenfri havregrynsgröt - mättande frukost

Havregrynsgöt är väldigt omtyckt som frukost hemma hos oss. Smaksättningen varierar från gång till gång. Oftast tillsätts smör, honung, kanel, torkade eller färska bär och sen förstås lite mjölk. Det finns nog inget som mättar vår åttaåring lika snabbt som havregrynsgröt. Det är nog hennes favoritfrukost.

Då kosten skall vara glutenfri måste gröten göras av glutenfria havreflingor. För tillfället görs vår gröt av Provena Stora Glutenfria Havregryn. Den här gröten skall koka i 12 minuter då den tillreds på spisen. Sen har vi en god gröt :-)

Precis som namnet också antyder är grynen något större än vanliga havregryn. Gröten kan göras både på spisen och i mikron. Havregrynen kan även användas i bakning och  smoothies. Det finns fler recept på Provenas hemsida.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar