Idén till bloggen Glutenfritthem fick sin start igår den 25.3.2014 då vi måste börja med glutenfri kost i vårt hem. Glutenfri kost är inget nytt hos oss, men det är nästan tjugo år sedan sist. Nu gläds vi åt det enorma utbudet av glutenfria produkter. Experimentlustan är stor och då måste det ju bli någon sorts dokumentering, så jag minns vad vi provat på. För mig är det därför naturligt att starta bloggen Glutenfritthem. Nu kommer både jag och andra intresserade åt informationen då den behövs, var än vi är :-) Vi skall prova på färdiga produkter och ibland även glutenfria recept. Recepten som vi provar på är enkla och lättlagade, helt i min smak :-)

måndag 14 april 2014

En god glutenfri bar, Semper Treat

Det gäller ju att hitta några goda glutenfria snacks också, som passar som mellanmål.  Min strävan är att vi har alltid något som man snabbt kan mumsa i sig i både skolväskan och hemma i skåpen.

Det går förstås utmärkt med frukt, men detta är mer tänkt för tillfällen då det inte finns annat att tillgå. Något som kan ligga i väskan vecka efter vecka, tills det plötsligt en dag behövs. Då när hungern slår till och det inte finns något att äta i skolan, eftis eller hemma hos kompis.

Vi har som tur är redan hittat några favoriter. En av dem är den glutenfria Semper Treat. Den med choklad, äppel och hallon är åtminstone mycket omtyckt hos oss.


Denna bar ryms i vilken väska som helst. Smakar gott och mättare en liten mage. Den är köpt på Prisma i Iso Omena, Esbo. Nu har vi faktiskt slut på Sempers Treat, så i kväll skall jag hoppa i bilen och köra till Esbo för att fylla på förrådet. Skall förstås inhandla lite mer också. Det är ju snart påsk!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar