Idén till bloggen Glutenfritthem fick sin start igår den 25.3.2014 då vi måste börja med glutenfri kost i vårt hem. Glutenfri kost är inget nytt hos oss, men det är nästan tjugo år sedan sist. Nu gläds vi åt det enorma utbudet av glutenfria produkter. Experimentlustan är stor och då måste det ju bli någon sorts dokumentering, så jag minns vad vi provat på. För mig är det därför naturligt att starta bloggen Glutenfritthem. Nu kommer både jag och andra intresserade åt informationen då den behövs, var än vi är :-) Vi skall prova på färdiga produkter och ibland även glutenfria recept. Recepten som vi provar på är enkla och lättlagade, helt i min smak :-)

måndag 21 april 2014

Farinas glutenfria plättmix - behändig att ta med

I kväll då vi kom hem från svärfars sommarstuga var vi alla lite småhungriga. Så jag bestämde mig för att testa Farina plättmix. Jag behövde endast tillsätta mjölk och ägg i mjölblandningen. Sen fick smeten jäsa 30 minuter innan jag började steka plättarna.

Vi använde hälften av mjölmixet. Normalt räcker det nog för 2-3 personer. Har man två hungriga åttaåringar med sig så räcker satsen bara åt dem :-)


Förpackningen innehåller två satser mjölmix, i två små plastpåsar. Behändigt att ta med sig på båten eller då man skall på exempelvis scoutläger. Plättarna kan också göras både mjölk och äggfria.

Plättarna blev fina och goda. Smak och konsistens godkändes av båda plättexperterna. Så plättmixen kommer säkert att användas flitigt i vårt hushåll.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar