Idén till bloggen Glutenfritthem fick sin start igår den 25.3.2014 då vi måste börja med glutenfri kost i vårt hem. Glutenfri kost är inget nytt hos oss, men det är nästan tjugo år sedan sist. Nu gläds vi åt det enorma utbudet av glutenfria produkter. Experimentlustan är stor och då måste det ju bli någon sorts dokumentering, så jag minns vad vi provat på. För mig är det därför naturligt att starta bloggen Glutenfritthem. Nu kommer både jag och andra intresserade åt informationen då den behövs, var än vi är :-) Vi skall prova på färdiga produkter och ibland även glutenfria recept. Recepten som vi provar på är enkla och lättlagade, helt i min smak :-)

söndag 20 april 2014

Fika med glutenfri Farina chokladbanankaka


Så här under påskhelgen passar vi på att renovera terassen. Mina föräldrar är här och hjälper till. Mamma var snäll och bakade en glutenfri chokladbanankaka av Farina kakmix till fikat. 

Mamma följde receptet, men jag smög in en tesked av vardera fiberhusk och Xantan. I övrigt är det superenkelt recept. Man tillsätter endast ägg och smör i mjölmixen.


Receptet till chokladkakan finns på baksidan av paketet. Där tipsar dom om att tillsätta banan i kakan. Mamma tänkte glömma att lägga i bananen. Så hon skar upp bananen i tunna skivor och tryckte ner skivorna i degen då den redan var i kakformen. Det gick också bra! 

Sen blev det paus i arbetet med terassen. Vi fikade ute i solen. Nu kommer sommarvärmen! Kakan var supergod, saftig och luftig. Igen ett snabblagat och lyckat recept!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar